Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

SAMSUN'UN LiDERiTERMESPOR

SAMSUN

Bölgesel Amatörlig 5.grup liginde bitime iki hafta kala Termespor, Samsun takımları arasındaki liderliğini koruyarak gruptan birinci çıkmayı başardı.

24. Haftada ligin güçlü ekibi 2.sırada bulunan Yeni Amasyaspor’u evinde ağırlayan Termespor, maçın başlama düdüğüyle üç net gol pozisyonunda Amasyaspor galecisine takıldı.
34.dakikada Termespor’un yıldız oyuncusu Ahmet Acar skoru 1-0 yaptı.
Golden sonra direnci kırılan Amasyaspor’un kalesinde oyun kuran Termespor ataklarını sürdürürken Hakan Balçık’ın 30 metrede çaprazdan çektiği şut ise direkte patlayarak golden kılpayı döndü. İlk yarı 1-0 bitti.

GÜMÜŞDAĞ, TAKIMI HÜCUMA ÇIKARDI
İkinci yarıya daha temkinli başlayan Termespor, atakta bulunurken mevcut skoru da korumaya özen gösterdi. Amasyaspor’un ardı ardına atakları ise Termespor kalesinde etkili olamadı.
60. dakikada Caner Bekgöz ve Kadir Çağlar’ı oyuna sokan Termespor Teknik Drektörü Güven Gümüşdağ, takımı hücuma çıkardı. 76. dakikada Amasyaspor’un kullandığı korneri, Termespor oyuncuları Ahmet, Caner ve Emrah 3`lü pasla yürttüğü atakla gole çevirmeyi başararak skoru 2-0 yaptı.
Maçın sonunda gelen Ladikbelediyespor’un Karabük’de 2-1 yenildiği haberi, Termespor oyuncularına ayrı bir sevinç yaşattı. Sarı-Siyahlı ekip grupta kalmalarını coşkuyla kutladı.

GÜMÜŞDAĞ: BU EKİBİN HOCASI OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
Maç sonrası açıklama yapan Teknik Drektör Güven Gümüşdağ, “İlk senemizde bu ligde ilk 4 de bulunmaktan, Samsun’un köklü takımlarından Çarşambaspor ve Bafraspor’un ününde lider olan, Bafraspor deplasmanı hariç tüm maçları yenen, 6 il takımı bulunan bir ligde başarı yakalayan, 6 defa Fair Play ödülü almış bir takımın iç ve dış sahalarda takdir görmüş bu ekibin hocası olmaktan gurur duyuyorum. Oyuncu kardeşlerimin emeklerine sağlık. Bizlere destek veren başta yönetim kurulumuz ve Hüseyin başkanımıza, her zaman yanımız-da olan Belediye Başkanımız Şenol Kul’a, tüm taraftarlarımıza teşekkür ederim.”dedi.

BU TAKIM SAHALARI RAKİPLERE DAR ETTİ
Termespor’un çıktığı ilk ligde tesisi ve hiçbir geliri yokken, mütevazi kadrosuyla ilk sezonda, büyük il takımlarını bile adeta dize getirdiğine dikkat çeken Termespor Kulüp Başkanı Hüseyin Kambur “Devasa bütçeli takımların ve ligin köklü ekipleri karşısında şampiyonluğa oynayarak herkesi şaşırttık. Kimse bizden bu denli bir başarı beklemiyordu. Hocamız, ilk maçında oyuncularına “Şampiyonluk için varız biz; bu ligde.”diyordu. Büyük bütçeli takımların başaramadığını, biz başardık. Herkes bu takımı “ligin ilk yarısı paraşütsüz düşer” diye beklerken, takımımız rakiplerine sahaları dar etti. Takımımız için “kalıcı olamaz” diyenlerin yerini, “Bu takım, dakika 90`da geri olsa bile maçı çevirebilir.” diyenler aldı. Diğer takım taraftarlarının ve yöneticilerinin; "Demek ki bizim harcadığımız para Termespor`da olsa adamlar kafadan çıkar. Helal olsun!" dediklerine defalarca şahit olduk. Bir kaç yıl önce adı bile anılmayan bir takımın bugün muhteşem bir şekilde büyümesine şahit oluyoruz. Pusuda yatıp başarısızlık bekleyip "Ben böyle olacağını söylemiştim" diyenler, siz ve sizin gibiler bu takımın yüreğiyle oynadığını hesap edemediler.

Termespor kısıtlı imkanlarıyla sınırsız başarıya ulaştı. Bunu da Terme Belediye başkanımız sayın Şenol Kul sayesinde başardı. Bu takımın oyuncuları mutlu olduklarından bu lige damgasını vurdu. Bu durum kimilerine sevinç olurken kimilerine de hayal kırıklığı oldu. Bu sevinci yaşatan Termespor camiasına ve sayın Şenol Kul ve Sezai Uzun başkanlarımıza teşekkür ederiz.”dedi.